top of page
arrow-1020049 rood.jpg

Flexibel studeren

Altijd gedroomd van een diploma verpleegkunde, maar voltijds studeren is niet mogelijk?

Hast HBO5 Verpleegkunde biedt een flexibel studietraject aan.
Zo kan je deeltijds studeren combineren met een parttime job en/of de zorg voor je gezin.

Dat maken we haalbaar en realistisch door het traject te spreiden.

Organisatie

In het flexibele studietraject verminderen we het aantal contactmomenten per week. Zo spelen we in op je combinatie van werk, zorg voor gezin en studie. Je komt enkel op maandag en dinsdag naar school. 
 

Op maandag en op dinsdag plannen we zowel je lesuren als flex-uren.  Deze flex-uren vullen we in met de onderwijsactiviteiten die op dat moment aansluiten bij jouw noden (herhaling/uitdieping/inoefening/…). De examens spreiden we over het hele schooljaar, eveneens op maandag en/of dinsdag.
 

Tijdens je stages vallen de lessen weg. Zo blijft de combinatie met de eigen job en/of de zorg voor het gezin altijd mogelijk. Stages plannen we – in overleg met jou – ofwel op maandag en dinsdag ofwel op donderdag en vrijdag. Per stageperiode werk je ook telkens 1 weekend (dat worden dan 2 tot 4 weekends per schooljaar).
 

Het flexibele studietraject bestaat uit 5 modules, zoals in de voltijdse dagopleiding, gespreid over een langere tijd. Zo zal de flexibele opleiding HBO5 verpleegkunde in totaal 5 jaar tellen. Elke module duurt 1 schooljaar. 
 

Indien gewenst kan je na elke module uit het flexibel traject overstappen naar – of vanuit – het voltijds dagonderwijs.

 

Wanneer je je flexibele studietraject afrondt, behaal je hetzelfde officieel erkend graduaatsdiploma HBO5 verpleegkunde als in het voltijds dagonderwijs. Tussentijds – na het behalen van de eerste 2 modules – kun je je laten registreren én werken als zorgkundige. 

De toelatingsvoorwaarden voor het flexibele traject zijn precies dezelfde als die van de voltijdse dagopleiding. 

 

Op financieel vlak kom je misschien in aanmerking voor ondersteuning. Je kan eventueel ook een beroep doen op een vorm van verlof.

Meer informatie nodig? Kom naar één van onze infomomenten of volg een online uitleg, het overzicht van de data vind je HIER

Passen deze momenten niet of heb je een dringende vraag over het flextraject? Stuur dan een mailtje naar Samantha Silkens

bottom of page