top of page

Verpleegkunde, iets voor jou? 

Als je graag de zorg opneemt voor mensen die het lichamelijk of psychisch moeilijk hebben, dan is onze praktijkgerichte 3-jarige opleiding verpleegkunde iets voor jou! Je leert een verpleegkundige totaalzorg uitvoeren, gebaseerd op de recentste verpleegkundige technieken in combinatie met een warme communicatie met de zorgvrager. 

Graduaat Basisverpleegkunde

De opleidingen verpleegkunde binnen het hoger onderwijs worden als volgt ingedeeld:

Scherm­afbeelding 2024-04-24 om 12.52_edited.jpg
1 student infuus.jpg

Een basisverpleegkundige is een beoefenaar van de verpleegkunde die autonoom kan handelen in minder complexe situaties.
In complexere situaties werkt hij/zij binnen een gestructureerd zorgteam in nauwe samenwerking met de verantwoordelijk algemeen ziekenverpleger en/of de arts. 

De basisverpleegkundige handelt in het kader van de preventie, het behoud en de bevordering van de gezondheid in relatie tot de kwaliteit van leven. 

Wanneer je afstudeert met je graduaatsdiploma kan je rechtstreeks op de arbeidsmarkt aan de slag gaan. Het werkveld ontvangt onze afgestudeerden met open armen! Je kan er eventueel ook voor kiezen om na het graduaat door te stromen naar een bacheloropleiding via een verkort traject. 

Kenmerkend voor graduaatsopleidingen is dat ze heel praktijkgericht zijn. Het programma bestaat meestal voor een groot deel uit stage. Theorie wordt gekoppeld aan praktijk en aangebracht in functie van de kennis die je in je latere beroepsleven zal nodig hebben. De lesgevers staan met beide voeten in het werkveld wat de opleiding des te boeiender maakt. Evoluties missen binnen het werkveld waar je wil terechtkomen is op deze manier gewoon onmogelijk. De kleine klasgroepen garanderen een goede en intensieve begeleiding en een persoonlijke aanpak.

Graduaat basisverpleegkunde verschilt inhoudelijk duidelijk ten opzichte van dat van de zorgkundigen en van de bachelor verpleegkundigen. Hierdoor hebben we een eigen plaats in het zorglandschap.

 

Benieuwd welke technisch verpleegkundige  handelingen vallen onder de bevoegdheid van de gegradueerde basisverpleegkundige?

Bekijk het overzicht via deze LINK
 

Onze graduaatsopleiding verpleegkunde maakt deel uit van het samenwerkingsverband tussen de hogeschool UC Leuven – Limburg, CVO Qrios, HBO basisverpleegkunde Genk en Hast graduaat basisverpleegkunde.

bottom of page