top of page

Verpleegkunde, iets voor jou? 

Als je graag de zorg opneemt voor mensen die het lichamelijk of psychisch moeilijk hebben, dan is onze praktijkgerichte 3-jarige opleiding verpleegkunde iets voor jou! Je leert een verpleegkundige totaalzorg uitvoeren, gebaseerd op de recentste verpleegkundige technieken en ingebed in een warme communicatie met de zorgvrager. 

HBO5- of graduaatsopleiding

In Europa worden de opleidingen binnen het hoger onderwijs als volgt ingedeeld:

Wanneer je afstudeert met je graduaatsdiploma kan je rechtstreeks op de arbeidsmarkt aan de slag gaan. Het werkveld ontvangt onze afgestudeerden met open armen! Je kan er eventueel ook voor kiezen om na het graduaat door te stromen naar een bacheloropleiding via een verkort traject. 

Kenmerkend voor graduaatsopleidingen is dat ze heel praktijkgericht zijn. Het programma bestaat meestal voor een groot deel uit stage. Theorie wordt gekoppeld aan praktijk en aangebracht in functie van de kennis die je in je latere beroepsleven zal nodig hebben. De lesgevers staan met beide voeten in het werkveld wat de opleiding des te boeiender maakt. Evoluties missen binnen het werkveld waar je wil terechtkomen is op deze manier gewoon onmogelijk. De kleine klasgroepen garanderen een goede en intensieve begeleiding en een persoonlijke aanpak.

Onze graduaatsopleiding verpleegkunde maakt deel uit van het samenwerkingsverband HBO5 Limburg tussen de hogeschool UC Leuven – Limburg, CVO Qrios, HBO verpleegkunde Genk en Hast HBO5 verpleegkunde.

Lees voor meer informatie de Folder HBO5 opleidingen Limburg

Vanaf september 2023 zal onze opleiding hervormd worden tot Basisverpleegkunde. Lees daarover hier meer.

bottom of page